Dana 19. rujna 2017. održan je okrugli stol 'Taksi budućnost' zajedno u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu koje nam je ustupilo Aulu sveučilišta te nam je otvaranju nazočio Rektor Damir Boras.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture bilo je pokrovitelj događaja te je ispred ministarstva pozdravni govor održala članica uprave za inspekciju i nadzor Lucija Bartolić – Ovničević.

Događaj je otvorio Vinko Agnić koji je uz prigodne pozdrave i pozivao ostale govornike, predstavio sudionike te zatvorio događaj. Potom je moderaciju preuzeo Petar Vlahov.

Josipa Verovića je održala prezentaciju u sklopu koje je dala uvod u temu i opisala ključne karakteristike Zakona o prijevozu u cestovnom prometu koje se odnose na pružanje autotaksi usluge.

Voditelji projekta Lucija Topolovec i Pavao Škoko Gavranović obilježili su okruglim stolom drugi projekt ELSA-e Zagreb u akad. god. 2017./2018. 

 

Najave u medijima

Studentski.hr: http://studentski.hr/studenti/vijesti/studenti-prava-privukli-cammeovce-i-uberovce-u-taksi-buducnosti

X-ica: https://x-ica.com/elsa-zagreb-organizira-okrugli-stol-taksi-buducnosti/

ZG EVENTI: https://hr.eventbu.com/zagreb/taksi-buducnost/5897759

Mediji koji su pratili događaj

INDEX: http://www.index.hr/Vijesti/clanak/uberovci-izbjegli-raspravu-o-sukobu-s-taksistima-u-cammeu-likuju/995427.aspx

VL: https://www.vecernji.hr/vijesti/sud-odbio-zabraniti-aplikaciju-uber-moze-i-dalje-voziti-hrvatskim-cestama-1195546?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=1195546&utm_campaign=FB+page+statusi

Liberal: http://liberal.hr/clanak.php?id=1066

DU DNEVNIK: http://dubrovackidnevnik.rtl.hr/vijesti/grad/i-miletic-na-okruglom-stolu-evo-kakve-novosti-taksisti-predlazu

DU Press: https://www.dubrovnikpress.hr/index.php/component/k2/itemlist/tag/okrugli%20stol

PixSell: https://www.pixsell.hr/agencija/pxl-standard-news/zagreb-na-pravnom-fakultetu-odrzan-je-okrugli-stol-na-temu-taxi-buducnost-galerija-828786/

Cropix: https://www.cropix.hr/index.php?menuid=gallery_cropix&gid=110658