Arhiva

Ovdje, možete odabrati novosti i objave iz arhive.
Sve novosti i objave na web stranici su poredane kronološki po mjesecima i godinama.

 

ELSA Negotiation Competition

Negotiation Competition Studenti naučili kako pregovarati na prvom studentskom natjecanju u pregovorima

Tijekom tri dana sudionici natjecanja imali su priliku čuti razne savjete o tome kako najbolje pregovarati, koje su tajne dobrih pregovarača i kako se postaviti u određenim situacijama.

ELSA Negotiation Competition, prvo studentsko natjecanje u pregovorima u Hrvatskoj koje je trajalo od 19. do 21. travnja, okupilo je brojne studente ekonomije i prava, stručnjake, trenere za pregovore i odvjetnike. Tijekom tri dana sudionici natjecanja imali su priliku čuti razne savjete o tome kako najbolje pregovarati, koje su tajne dobrih pregovarača i kako se postaviti u određenim situacijama. 

Osim toga, natjecatelji su pokazali svoje znanje i vještine u pregovorima te su oni najuspješniji osvojili vrijedne nagrade.

Završena 17. Mala škola ljudskih prava

17. Mala škola ljudskih prava Predavanja i radionice o ograničenju slobode govora zainteresirali brojne studente

ELSA Zagreb organizirala je 17. Malu školu ljudskih prava otvorenu za sve studente. Održana su višesatna predavanja i radionice koje su vodili stručnjaci, teoretičari i praktičari iz različitih znanstvenih disciplina koje se bave ljudskim pravima.

Svjesni kako u današnje vrijeme još uvijek postoje velike rasprave kada se govori o slobodi govora te njezinim mogućim ograničenjima, ELSA Zagreb organizirala je 17. po redu Malu školu ljudskih prava upravo na spomenutu temu. Školu koja je trajala od 27. veljače do 3. ožujka otvorio je prodekan za međunarodnu suradnju Pravnog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Davor Derenčinović. Nakon toga prisutnima se obratio student Pravnog fakulteta, a ujedno i predsjednik ELSA-e Zagreb Bernard Markušić koji je sudionicima, citirajući izjavu o slobodi Georga Orwella, poželio uspješan rad te dobru i argumentiranu raspravu.

Studijski posjet Novom Sadu i Beogradu

Studijski posjet Novom Sadu i Beogradu

Drage članice i dragi članovi,

ELSA Zagreb za Vas ovog prosinca organizira trodnevni posjet Novom Sadu i Beogradu. ELSA Novi Sad i ELSA Beograd potrudili su se i za naš je studijski posjet organizirali bogati akademski i socijalni program. Od važnijih institucionalnih posjeta navodimo: posjet pravnim fakultetima u Novom Sadu i Beogradu, posjet Gradskoj kući i pokrajinskoj vladi u Novom Sadu te posjet hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu. U sklopu studijske posjete predviđena su 3 noćenja sa doručkom, od čega dva u Novom Sadu te jedno u Beogradu.

Prijave traju do 10. prosinca (pet), 23:59 CET, a prijaviti se možete popunjavanjem aplikacije za SV.

Popunjenu aplikaciju potrebno je poslati na e-mail adresu elsa.zagreb@gmail.com sa naznakom “Prijava za studijski posjet“. Također, sve dodatne upite vezane uz studijski posjet možete slati na isti e-mail.

Detalji posjeta:

Elsa Day Hrvatska

Elsa Day Hrvatska

Više od 300 pravnih fakulteta diljem Europe povezani jednim događajem – ELSA Day!

ELSA Day je poseban dan kad su sve ELSA grupe ujedinjene u zajedničkom cilju – podizanje svijesti o ljudskim pravima. Prvi,  povijesni,  ELSA Day održan je 20. ožujka 2013. i od tada je postao tradicionalan projekt kako u cijeloj ELSA mreži tako i u ELSA-i Zagreb.

30. studenog 2016. godine obilježava se peti u nizu ELSA Day, a ove godine ELSA pažnju usmjerava na posebno aktualnu i goruću temu – migracijsko pravo. Preko 150 različitih manifestacija na temu migrantskog prava je način na koji ELSA doprinosi podizanju svijesti o ovoj temi.

ELSA Zagreb ove godine ELSA Day obilježava nekoliko dana kasnije, 2. i 3. prosinca. Ove godine, po prvi puta ELSA Day ćemo obilježiti dvodnevnom konferencijom koja će se održavati u Europskom Domu. Čast nam je istaknuti da će nam se pri obilježavanju ELSA Day ove godine pridružiti čak 100 studenata prava iz cijele Hrvatske te također 30 studenata iz regije.

Prvog dana konferencije uvodno predavanje održat će visoki predstavnik UNHCR-a za RH Giuseppe di Caro s početkom u 14.00. Nakon toga bit će održana predavanja na temu obiteljskopravne zaštite djece bez pratnje, hrvatski sustav azila u europskom okruženju te integracija i suzbijanje diskriminacije.

I. Škola retorike

I. Škola retorike

Aristotel je jednom prilikom izjavio:”Retorika je umijeće pronalaženja uvjerljivog u svakom danom trenutku”. Retorika kao takva iznimno je važna za razvoj pravničke karijere u bilo kojem polju i upravo zbog toga – ELSA Zagreb organizira prvu školu retorike za studente Pravnog fakulteta u Zagrebu.
Škola se sastoji od 4 dana radionica tijekom kojih će studenti imati prilike upoznati se sa osnovnim bontonom retorike i iskušati svoje sposobnosti putem debatiranja na 4 različite teme. Broj mjesta je ograničen, a prijave traju do ove subote u ponoć. Prednosti pri odabiru imaju članovi ELSA-e Zagreb te oni koji se kronološki ranije prijave. Vidimo se! :)
Prijavni obrazac nalazi se na sljedećem linku:
http://goo.gl/forms/Ec9ABdCp1V

 

Studijski posjet u Regensburg i München

Studijski posjet u Regensburg i München

Drage članice i dragi članovi,

ELSA Zagreb za Vas ovog svibnja organizira trodnevni posjet Regensburgu i Münchenu. ELSA Regensburg se potrudila i za naš je studijski posjet organizirala bogati akademski i socijalni program. Od važnijih institucionalnih posjeta navodimo: posjet pravnim fakultetima u Regensburgu i Munchenu, posjet Bavarskom vrhovnom sudu te posjet hrvatskom veleposlanstvu u Münchenu.

Prijave traju do 15. travnja (pet), 23:59 CET, a prijaviti se možete popunjavanjem aplikacije za SV.

Popunjenu aplikaciju potrebno je poslati na e-mail adresu elsa.zagreb@gmail.com sa naznakom “Prijava za studijski posjet“. Također, sve dodatne upite vezane uz studijski posjet možete slati na isti e-mail.

ELSA Zagreb i ELSA Rijeka dobili domaćinstvo IPM-a za ljeto 2017. godine

ELSA Zagreb i ELSA Rijeka dobili domaćinstvo IPM-a za ljeto 2017. godine

IPM Malta Na proljetnom ICM-u (International Council Meeting) ELSA-e International, ELSA Zagreb i ELSA Rijeka kandidirali su za domaćinstvo International Presidents’ Meeting-a za ljeto 2017. godine. Nakon deset minuta prezentacije i dvadeset minuta odgovaranja na pitanja od strane različitih nacionalnih delegacija – uslijedilo je glasovanje. Rezultat glasovanje bio je više od dvije trećine glasova za koncept dvojnog domaćinstva Zagreba i Rijeke, čime smo na jubilarnoj međunarodnoj skupštini (na kojoj smo slavili 35 godina postojanja) dobili iznimnu čast i priliku pokazati puni potencijal naše samo naizgled male europske države – Hrvatske!

Više informacija i natječaj za Organizacijski odbor slijede u narednom periodu.

ELSA Day 25.11.2015.

ELSA Day 25.11.2015.

Što je zajedničko studentima prava i stomatologije? Možda na prvi pogled nije lako pronaći poveznicu između naše dvije buduće struke, no 25. studenog, sljedeće srijede, ujedinjenimo smo sa zajedničkim ciljem – podizanjem svijesti i promicanjem zaštite ljudskih prava među studentskom i širom građanskom populacijom! Ove godine, to je informiranje i pokretanje javne debate o položaju žena i muškaraca u pojedinim strukama u našem društvu.

Naš cilj je promocija ljudskih prava i provođenje vizije ELSA-e  na međunarodnoj razini – A just world where there’s respect for human dignity and cultural diversity, uz pomoć naših organizacijskih partnera – Udruge studenata dentalne medicine i  Udruge žena u pravnoj profesiji.

Raspored:

ELSA day je dan kada svih 300 pravnih fakulteta u našoj mreži obilježava naše djelovanje i pokušavamo podići svijest o zaštiti ljudskih prava, konkretno – spolnoj ravnopravnosti u ovogodišnjem izdanju. Obilježavat ćemo ga na dvije lokacije paralelno.

    - Equality stand (Raising Awareness Event) u Studentskom centru – dijeljenje informativnih letaka te ”besplatni preventivni pregled” onima koji odluče saznati nešto o stvarnom stanju ravnopravnosti spolova u RH. Vrijeme i mjesto održavanja – 25. studenog s početkom u 00 sati u Studentskom centru.

Poziv za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji INTRANSLAW

Poziv za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji INTRANSLAW

Zainteresirani ste za europsko transportno pravo i pravo osiguranja?

Prijavite se za sudjelovanje na 1. međunarodnoj konferenciji transportnog prava i prava osiguranja – INTRANSLAW Zagreb, koja će se održati u kongresnom centru Forum Zagreb, od 15. do 16. listopada 2015., u organizaciji Akademije pravnih znanosti Hrvatske te suorganizaciji Pravnog fakulteta u Zagrebu te Međunarodnog instituta za pomorsko pravo.

Registracijski obrazac možete naći na: http://www.intranslaw.eu/registracija/?lang=hr

Kotizacija za studente (dodiplomce) iznosi 380,00 HRK/50 EUR i uključuje sudjelovanje na konferenciji, konferencijske materijale, Zbornik konferencije, obroke i pića predviđena u programu konferencije. U cijenu je uključena i gala večera u restoranu Vinodol. Bankovnu potvrdu o uplati kotizacije potrebno je poslati na conference@intranslaw.eu. Za pomoć glede pronalaska smještaja obratite se ELSA-i Zagreb na vpsc@elsa-zagreb.hr.

Zanimljiv program konferencije koji će biti simultano prevođen engl-hr/hr-engl provjerite na: http://www.intranslaw.eu/pozvani-predavaci-2/?lang=hr

Stranice

Pretplati se na RSS - elsa